- 03/09/2019
- Posted by: happyadmin
- Category: Uncategorized
- septembrie 3, 2019
- Posted by: happyadmin
Instructiuni de utilizare
LABSYSTEMS BIOCARD™ Celiac Test – Test pentru intoleranta la gluten (boala celiaca)
Testul pentru acasă pentru detectarea anticorpilor transglutaminazei asociate cu boala celiacă din picătura de sânge din deget.
Boala celiacă este o tulburare gastrointestinală gravă, pe toată durata vieții, care poate provoca un spectru larg de simptome de diaree, distensie abdominală, scădere în greutate, malnutriție și tulburări ale pielii. Boala celiacă este cauzată de intoleranța permanentă la gluten, o proteină de depozitare găsită în grâu, orz și secară. Urmând o dietă fără gluten, aceste simptome pot fi evitate.
Principiul testului Celiac Biocard ™ este un test pentru autotestare acasă pentru detectarea anticorpilor IgA transglutaminază din picătura de sânge din deget. Prezența acestor anticorpi se referă puternic la boala celiacă. Testul Celiac Biocard ™ poate fi folosit ca ajutor în diagnosticul bolii celiace, dar diagnosticul final trebuie confirmat de un medic.
În timpul dietei fără gluten, nivelul acestor anticorpi va scădea. Cantitatea de anticorpi poate deveni nedetectabilă la câteva săptămâni după o modificare a dietei sau cel mai târziu după 6 luni. Prin urmare, puteți obține un rezultat negativ al testelor dacă urmăriți dieta fără gluten. Astfel, testul Celiac Biocard ™ este un instrument bun pentru monitorizarea efectului dietei fără gluten.
Nu începeți dieta înainte de a consulta un medic.
Testul necesită doar o picătură (10 microlitri) de sânge de la vârful degetului și poate fi efectuat în 5-10 minute.
Continutul pachetului
1 casetă de testare în pungă de aluminiu
1 micropipetă în pungă de aluminiu
1 dispozitiv steril pentru înțepare alb-albastru
1 tampon îmbibat în alcool
1 plasture
1 tub continând 0,5 ml diluent
Instrucțiuni de utilizare
Pregatiri
Citiți cu atenție capitolele Pregătire și Procedura de testare înainte de testare!
Pentru a efectua testul, veți avea nevoie, de asemenea, de un cronometru. Efectuați testul într-un loc bine iluminat. Toate componentele necesare testului trebuie să fie la temperatura camerei.
1. Deschideți tubul diluentului de probă și plasați-l în gaura din spatele cutiei.
2. Luați și celelalte componente pregătite în fața dvs. Scoateți lanțeta automată, deschideți tamponul îmbibat cu alcool si plasturele.
3. Scoateți micropipeta și dispozitivul de testare din pungile de aluminiu.
4. După deschiderea cutiei de aluminiu a dispozitivului de testare, testul trebuie efectuat în următoarele 20 de minute.
Procedura de testare
1. Răsuciți capacul albastru subțire de protecție al dispozitilui de înțepare rotindu-l cu o rotire și trăgându-l direct. Dispozitivul este acum gata de utilizare.
2. Este important ca mâinile să fie calde, deoarece este dificil de prelevat proba din vârful degetului rece. Mâinile reci pot fi încălzite prin spălare în apă caldă sau prin masarea degetului din care veți lua proba (se recomandă degetul mijlociu sau degetul inelar). Masati întregul deget, nu doar vârful acestuia. Curățați degetul cu un tampon îmbibat cu alcool. Așteptați până când degetul este uscat.
3. Apăsați lanțeta automată cu deschiderea rotundă strâns pe vârful degetelor curățate, nu în mijloc, ci puțin pe o parte. Apăsați ferm butonul albastru cu degetul mare pentru a activa acul. Puncția este practic nedureroasă.
4. Țineți degetul mai jos decât nivelul cotului și apăsați din vârful degetului până obțineți o picătură mare de sânge. Atingeți picătura de sânge cu vârful micropipetei, fără să stoarceți micropipeta Țineți micropipeta în poziție orizontală sau puțin înclinată în jos, astfel încât sângele să poată curge în micropipetă. Nu este nevoie să stoarceți micropipeta în această etapă, deoarece va atrage automat proba de sânge pe linia de umplere (10 microlitri).
5. Goliți imediat micropipeta în diluantul de probă: puneți vârful micropipetului în interiorul diluantului și stoarceți micropipeta. Umpleți micropipeta cu diluantul și strângeți din nou diluantul. Repetați de mai multe ori până când sângele este amestecat complet cu diluantul. Apoi, umpleți micropipeta până la corpul tubular.
6. Adăugați 3 picături de probă diluată în fereastra de probă rotundă (S) a casetei de testare. Evitați bulele de aer. Porniți cronometrul. După adăugarea picăturilor, nu atingeți și nu mutați dispozitivul de testare timp de 2 minute.
7. Rezultatul testului poate fi citit in 5 minute după adăugarea picăturilor. Dacă rezultatul nu este clar așteptați încă 4-5 minute și citiți-l din nou. Rețineți că un rezultat pozitiv poate fi citit de îndată ce liniile de testare și de control sunt clar vizibile, în majoritatea cazurilor are loc în mai puțin de 2 minute. Nu citiți testul după mai mult de 10 minute.
Vă rugăm să vizitați site-ul producătorului unde puteți găsi videoclipul procedurii de testare: https://www.labsystemsdx.com/products/gastroenterology/biocard-celiac-test
Interpretarea rezultatelor
Rezultatul testului este pozitiv dacă apare o linie roșie în câmpul de control (C) și în câmpul de testare (T). Linia de test (T) poate fi puternică sau slabă.
Rezultatul testului este negativ dacă apare o linie roșie în câmpul de control (C) și în câmpul de testare (T) nu se formează nicio linie roșie.
Dacă nu se formează nicio linie de control, probabil că nu ați respectat instrucțiunile de utilizare sau testul este defect. Într-un astfel de caz, repetați testarea cu un test nou.
Pozitiv:
Testul indică faptul că există în sânge anticorpi transglutaminază asociati cu boala celiacă. Acest rezultat al testului se referă la o probabilitate mare de boală celiacă. Pentru diagnosticul final și tratamentul posibil, mergeți la medicul dumneavoastră.
Negativ:
Testul indică faptul că nu există anticorpi transglutaminază asociati cu boala celiacă în sânge. Acest rezultat al testului nu se referă la boala celiacă. Dacă sunt prezente simptome gastrointestinale, este necesară o investigație medicală.
Depozitare
Păstrați dispozitivul de testare, diluentul și accesoriile la termeratura camerei +10°C…+27°C.
Evitați înghețul. Data expirării este indicată pe punga de aluminiu a dispozitivului de testare și pe cutia de carton exterioară.
Avertismente si limitari
Dacă instrucțiunile de utilizare nu sunt respectate în detaliu, rezultatul testului poate fi fals.
Un diagnostic final trebuie făcut numai de către un medic, coroborat cu simptomele clinice și cu alte date de laborator
Nu trebuie să începeți o dietă fără gluten fără a consulta un medic.
Biocard™ Celiac Test este foarte sigur. Testul poate da un rezultat fals negative doar în câteva cazuri medicale, precum deficitul de IgA.
Dacă rezultatul testului este contrar așteptărilor dvs., consultați-vă medicul.
Nu folosiți după data expirării
Nu utilizați testul dacă punga de aluminiu este deteriorată. Nu utilizați accesorii rupte.
Toate componentele de testare sunt destinate doar acestui test.
Nu reutilizați dispozitivul de testare sau accesoriile.
Diluantul de probă conține azot de sodiu 0,09%. Evitați contactul cu pielea.
Nu inghiti!
Aruncați toate componentele în pachetul original de testare, ca deșeuri menajere obișnuite.
Păstrați Biocard Celiac Test departe de copii.
Simboluri
– Producător
– Dispozitiv medical pentru diagnostic In vitro
– Număr catalog
– Număr lot
– Limitări temperatură
– Consultați instrucțiunile de utilizare
– De unica folosinta. Nu refolosiți
– Data expirarii
– Contine suficient pentru < n > testări
Video prezentare
Referinte
Distribuitor:
SC NANO BIO MEDICAL SRL
Intr. Armașului, nr. 12, ap. 2, sector 1, Bucureşti
Tel./fax: +4 021 210 52 40, +4 0723 17 44 88,
E-mail: office@nbmedical.ro; www.nbmedical.ro
Producător:
Labsystems Diagnostics Oy Tiilitie 3, 01720 Vantaa, Finland, www.labsystemsdx.com
Tel:+358 20 1557526
Email: support@labsystemsdx.com
Patented: EP1390753
REF 3-028-200 24.11.2017 ro